Aikido in Leuven

Welkom op de site van Ban Sen Juku Leuven. Op de volgende pagina's vind je meer informatie over wie wij zijn, wat wij doen en wat dit voor jou kan betekenen. Op de site www.bansenjuku.org kan je informatie vinden over onze andere dojo's.

AIKIDO

Aikido is de krijgskunst die door O Sensei (vertaald 'grote leraar') Morihei Ueshiba over een periode van meer dan 60 jaar ontwikkeld werd vanuit de rijke Japanse krijgskunsttraditie.
Morihei Ueshiba leefde van 14 december 1883 tot 26 april 1969.

Ban Sen Juku

Ban Sen Juku International Traditional Budo Culture School werd in 1988 opgericht door Tomita Seiji, shihan. (8ste dan)
In 1957 behaalde hij zijn shodan onder Tanaka Bansen (1912-1988, 9de dan), die vanaf 1936 één van O Sensei's favoriete leerlingen was.

Ban Sen Juku Leuven

Ban Sen Juku Leuven werd door TOMITA sensei opgericht in 1992 tesamen met enkele trouwe leerlingen. Sensei Wim Van Laer ( 4de Dan) werd aangetrokken door het aikido van meester Tomita en vervoegde de groep in 1993.

Onze Dojo

Masakatsu vond een thuisbasis in de sporthal KA Redingenhof in Leuven.
De belangrijkste dojo in Brussel organiseert regelmatig geavanceerde klassen onder leiding van Tomita sensei. (Links, de oudste Dojo in Kyoto)

Masakatsu Agenda

Hier kan je al onze opkomende activiteiten volgen.
Iedereen is steeds welkom voor een gratis proefles. Verwittig wel even op voorhand en breng soepelzittende kledij mee of een dogi.
Als open-deur-dojo verwelkomen wij graag alle bezoekers op onze zoektocht naar do "de waarheid".Interesse? Een vraag ?