Ban Sen Juku Leuven, Masakatsu Dojo

Ban Sen Juku Leuven werd door TOMITA sensei opgericht in het jaar 1992 tesamen met enkele trouwe leerlingen. Sensei Wim Van Laer (4de Dan) werd aangetrokken door het aikido van meester Tomita en vervoegde de groep in oktober 1993.

Objectief

In september 2001 nam Wim Van Laer de dagelijkse leiding en de praktische organisatie op zich en werd de Leuvense afdeling een geaffilieerde dojo.
De dojo kent tot op heden een gestage groei, mede dankzij de inzet van Tomita sensei zelf en dankzij een vaste kern van gemotiveerde aikidoka's die voortdurend de Ban Sen Juku erfenis in praktijk proberen te brengen.

De dojo kreeg in 2010 de naam Masakatsu-dojo naar O Sensei’s motto Masakatsu – Agatsu - Katsuhayabi (Ware Overwinning is Zelfoverwinning – Dag van Onmiddelijke Overwinning).
De Masakatsu-dojo is elke week van het jaar geopend om het aikido van meester Tomita te bestuderen en verder te groeien op zijn gevleugelde woorden: "TO CONTINUE IS THE FORCE".

BanSenJuku


Volgende lessen worden wekelijks georganiseerd:

*jongeren +10 jaar - donderdag van 19:00-20:30
*gevorderden +16 jaar - donderdag van 20:30-22:00
*alle niveaus +10 jaar - zaterdag van 10:00-12:00

NAAR DE JONGEREN PAGINA

Sporthal KA Redingenhof, Redingenstraat 90, 3000 Leuven Lesgever: Wim Van Laer 4de DanOnze hoofd-dojo te Brussel organiseert op regelmatige basis extra vervolmakingslessen onder leiding van Tomita sensei in volgende vormen: Weaponclass, Teacherscourse, Black Belt course, Ki-training,..

Masakatsu-dojo neemt ook steeds deel aan de volgende events die door de Ban Sen Juku school georganiseerd worden:
- Kagami Biraki : seminarie en feest bij de opening van het nieuwe jaar
- Easter seminar : driedaagse Paasstage in de Ardennen
- Day of the Rising Sun : het jaarlijkse verjaardagsseminarie te Brussel
- Summer Camp : vijfdaagse stage in Temple-sur-Lot te Frankrijk
- Seaside seminar : tweedaags seminarie aan de kust in het begin van de herfst
- Bonenkai : seminarie en feest bij de afsluiting van het jaar.

Bij Masakatsu-dojo oefenen alle graden samen. Er zijn geen speciale lessen voor starters en er is geen vast opleidingsprogramma. Elkeen is op elk moment van het seizoen welkom om te starten met zijn of haar opleiding.


Interesse? Een vraag ?